دانه سویا یکی از محصولات کشاورزی است که امروزه در بیشتر کشورها به مقدار متفاوت با توجه به شرایط اقلیمی مناطق کاشت و برداشت میشود. این منبع پروتئینی غذای بسیاری از مردم را در سراسر دنیا شامل میشود. در کشور هایی مانند چین و ژاپن علاوه بر استفاده خوراکی از خود دانه سویا، محصولات متنوعی تولید میشود. اما در کشورمان بیشتر بازار سویا خوراکی به پروتئین بافت دار سویا اختصاص یافته است. سویا بافت دار پس از آسیاب شدن کنجاله یا فلیک سویا وارد دستگاههای اکسترودر در کارخانه های تولید سویا میشود. بعد از طی شدن مراحل مختلف مانند تحت فشار و دمای بالا دادن مواد اولیه در درون دستگاهها، نهایتا از طریق خروجی آن به سمت خشک کن منتقل شده و پس از خنک شدن و جدا کردن محصول از نظر سایز های مختلف آماده بسته بندی در وزن های مختلف و همچنین قرار دادن در کیسه برای فروش فله میشود. در کشورمان چندین کارخانه تولید و بسته بندی سویا بافت دار مشغول به فعالیت در زمینه تولید و بسته بندی سویا میباشند که هر کدام از آنها محصولی با برند خودشان به بازار کشور عرضه مینمایند.
