سویا

خواص درمانی سویا چیست؟

با سویا که یکی از دانه های خوراکی و از انواع غلات است تا چه حد آشنایی دارید؟ شکلهای مختلف مصرف سویا به عنوان یک ماده غذایی کدامند؟ خواص درمانی سویا کدامند؟
سویا یکی از دانه های خوراکی پر مصرف برای تغذیه انسان و یکی از انواع غلاتی است که در جنوب شرق آسیا بوده است و در اصل یک محصول بومی آن منطقه به حساب می آید.به دلیل کاربردهای زیاد این دانه خوراکی و ارزش غذایی بالایی که دارد بسیار شناخته شده و معروف می باشد. و ماده مغذی خوبی در تغذیه انسان به شمار می آید.

شکل های مختلف مصرف سویا در مواد غذایی

مواد غذایی مختلفی از این دانه خوراکی تولید می شوند که عبارتند از: شیر سویا، توفو، سس سویا، روغن سویا. همچنین سویا به عنوان یک پروتئین گیاهی در پخت انواع ماکارونی نیز مورد استفاده قرارمی گیرد. حتی در آجیل های شب عید خود نیز می توانید ردپائی از این دانه خوشمزه پیدا کنید که معمولا با سه طعم ترش، شور و بدون هیچ طعمی در بازار عرضه می شود.

خواص درمانی و داروئی سویا

پروتئین سویا برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله کاهش اثرات یائسگی در بانوان، بیماری قلب، ورم مفاصل، کاهش وزن، بهبود عملکرد مغز و نیز بهبود توان حرکتی در ورزش مفید است. البته موارد داروئی و درمانی بسیار دیگری نیز وجود دارد که هنوز به طور کامل تایید نشده اند و تحقیق درباره آنها و چگونگی تاثیر مصرف سویا در درمان آنها هنوز هم ادامه دارد.
در ایران سویا با نام هایی مانند لوبیای روغنی و لوبیای چینی و دانه سویا و سوژآ شناخته می شود. از نظر رنگ نیز انواع مختلقی مثل زرد، سفید، سیاه، خاکستری و خالدار دارد. دانه سیاه آن برای طب گیاهی و دانه زرد آن به منظور روغن گیری مورد استفاده قرار می گیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.