کنجاله سویا

فروش کنجاله سویا جیره طیور

کنجاله سویا چیست و چگونه تولید می شود؟ ارزش غذایی کنجاله سویا چقدر است؟ به چه دلیل در جیره طیور مورد استفاده قرار می گیرد؟ از کنجاله سویا بیشتر برای تغذیه کدام نوع طیور مورد استفاده قرار می گیرد؟
دانه های سویا از دسته گیاهان بسیار با اهمیتی هستند که حدود ۳۵۰ نوع آن در جهان شناخته شده می باشند. اغلب دسته بندی دانه های سویا بر اساس رنگ آنها می باشد که در رنگ های قهوه ای، سبز،سیاه، زردو خالدار وجود دارند. که از بین آنها دانه های زرد و سیاه بیشتر شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیرند. دانه های زرد سویا با عنوان دانه های روغنی نیز شناخته می شوند که بیشترین استفاده آنها در کارخانجات روغن ساز برای تولید روغن سویا مورد استفاده قرار می گیرد و از این روغن معمولا برای پخت و پز استفاده نمی شود و بیشتر برای تولید انواع سس سالاد و مایونز و کره گیاهی استفاده می شود.دانه های زرد سویا بعد از روغن گیری به کنجاله تبدیل می شوند، یعنی دانه های روغن گیری سویا همان کنجاله سویا می باشد که در دامداری ها و مرغداری ها برای تولید خوراک دام و جیره طیور بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. دانه های سیاه سویا نیز به دلیل خواص در مانی که دارند شناخته شده می باشند و مورد استفاده در طب قدیم می باشند.
در کل کنجاله سویا از میزان قابل توجهی از پروتئین برخوردارند و این میزان چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد می باشد، علاوه بر پرو تئین حاوی ۱۸ تا ۲۱ چربی می باشد که برای تامین پروتئین مورد نیاز در خوراک طیور استفاده می شود.

کنجاله سویا جیره طیور

مهم است بدانیم که چرا در جیره طیور از کنجاله سویا استفاده می شود؟ پروتئین موجود در سویا و کنجاله آن از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است بطوریکه گفته میشود سرشار از انواع اسید آمینه های ضروری می باشد و در بین دیگر انواع پروتئین های گیاهی منبع بسیار خوبی برای لیزین که یکی از انواع اسیدهای آمینه است، میباشد. علاوه بر این منبع خوبی نیز برای گلیسین،تریپتوفان و آرژنین است. البته لازم به ذکر است که مقدار اسیدهای آمینه سیتین و متیونین موجود در آن از مقدار لازم کمتر است که این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. بنابراین چنانچه در جیره طیور از کنجاله سویا استفاده شود می بایست که حتما از متیونین و یا موادی که مقادیر زیادی از متیونین دارند به عنوان مکمل در جیره طیور استفاده شود.

کنجاله سویا دامی

راهکار افزایش کیفیت پروتئین کنجاله سویا

معمولا برای اینکه از دانه های زرد سویا برای روغن گیری شود و به جهت افزایش سطح کیفی پروتئین کنجاله سویا قبل از آنکه دانه ها روغن گیری شوند آنها را حرارت می دهند که در نتیجه این عمل بازدارنده تریپسین موجود در آن غیر فعال شده و به دنبال آن دسترسی به متیونین راحت تر خواهد بود. اما حرارت دادن ضررهایی را نیز به همراه دارد که آن آسیب دیدگی لیزین و دیگر اسیدهای آمینه می شود و یا سبب خارج شدن آنها از دسترس می شود اما با تمام این احوال طبق نتایج تحقیقاتی که انجام شده است جهت برخورداری از حداکثر کیفیت پروتئین کنجاله سویا لازم است که دانه های سویا قبل از روغن گیری حرارت داده شود. دانه های سویا بعد از روغن گیری و برای استفاده های بعدی به دو صورت قابل دسترسی می باشد که عبارتند از:

  • آسیاب کامی
  • پرک شده

براساس آزمایشاتی که در مورد تغذیه طیور انجام شده است بهتر است دانه های سویا بدون اینکه روغن گیری شوند در جیره طیور مورد استفاده قرار گیرد، تا در اینصورت تاثیر مفیدتری بر جوجه های گوشتی داشته باشد. اما چنانچه در مناطقی با کمبود روغن روبرو باشیم و به روغن بدست آمده از دانه های سویا نیاز باشد استفاده از کنجاله سویا نیز مطلوب بوده و نتیجه خوبی خواهد داشت. کنجاله سویا حدود ۴۵ درصد پروتئین و ۶ درصد الیاف می باشد که برای استفاده از آن در جیره طیور باید این میزان به حد استاندارد خود یعنی ۵۰ درصد پروتئین و ۳ درصد الیاف برسد. مناسب تر آن است که از کنجاله سویا بدون پوسته در جیره طیور استفاده شود تا نتیجه بهتری داشته باشد.
معمولا برای خرید کنجاله سویا می بایست به کارخانجات تولید روغن از دانه های روغنی مراجعه کرد و یا اینکه به نمایندگی ها و یا سایت های مرتبط با آنها سری زد تا محصول را بدون واسطه و مستقیم خریداری کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.