در این نوشته می خوانید
شرکت سویا رادسوی سوژا گلاز و بهار | کارخانه سویا آمل

شرکت سویا رادسوی سوژا گلاز و بهار | کارخانه سویا آمل

پروتئین سویا رادسوی محصولی است که توسط شرکت تعاونی راد تجارت در شهر آمل استان مازندران تولید می شود. این شرکت به عنوان تولید کننده پروتئین گیاهی سویا با نام های سویا گلاز، سویا سوژا و سویا بهار نیز میباشد.
آدرس کارخانه سویا رادسوی واقع در مازندران و شهر آمل است. این مجموعه با شعار حس زیبای سلامتی، طعم زیبای خوشمزگی در نظر دارد بهترین نمونه سویا خوراکی را جهت ارائه به بازار های صادراتی و داخلی تولید و عرضه نماید.

محصولات تولیدی شرکت سویا راد سوی

شرکت راد تجارت با نام قبلی سولار سویای مازندران به عنوان یکی از فعالان در زمینه تولید پروتئین سویا محسوب میشود.
پس از تخلیه کنجاله سویا در انبار کارخانه و انتقال به خط تولید، فرآورده های مختلفی بر پایه سویا تولید میشود.

محصولات تولیدی شرکت سویا راد سوی
محصولات تولیدی شرکت سویا راد سوی

از محصولات تولیدی این مجموعه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پروتئین گیاهی سویا بافت دار فله
  • پروتئین گیاهی سویا بافت دار بسته بندی شده
  • پروتئین گیاهی طعم دار سویا
  • آرد سویا
  • پودر کتلت برپایه سویا
  • پودر سوخاری بر پایه سویا

 

محصولات تولیدی شرکت راد تجارت
محصولات تولیدی شرکت راد تجارت

مواد اولیه برای تولید این محصولات کنجاله سویا میباشد که به اختصار در خصوص کنجاله سویا و استاندارد آن صحبت خواهیم کرد.

استاندارد کنجاله سویا در ایران

 

استاندارد کنجاله سویا در ایران نخستین بار در سال 1351 تدوین شد و هم اکنون آخرین نسخه آن که در سال 1375 انتشار یافته است، ملاک ارزیابی است. در این استاندارد ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، درجه بندی، نمونه برداری، روش های آزمون، بسته بندی و نشانه گذاری کنجاله سویای مصرفی جهت تغذیه انسان مشخص شده است.
مطابق آنچه که در استاندارد شماره 800 آمده است کنجاله سویا به لحاظ فیزیکی باید واجد ویژگی های زیر باشد:

  • رنگ کنجاله سویا بر حسب نوع دانه ب هخصوص رنگ پوست آن، طرز تهیه (درجه حرارت، میزان رطوبت و مدت پخت) از کرم تا قهوه ای روشن تغییر می کند.
  • اندازه کنجاله سویا بر حسب طرز تهیه آن متفاوت است.
  • بوی کنجاله سویا شبیه بوی نخود بو داده است.

کنترل کیفیت کنجاله سویا به روش فیزیکی در کارخانه سویا خوراکی

 

یكی از شایعترین مشكلات خریداران کنجاله سویا و كارخانجات غذایی كوچك و متوسط ​​كنترل كیفیت مواد غذایی به ویژه کنجاله ذرت و سویا در هنگام تخلیه است.
از آنجایی که اندازه گیری فاکتورهای آزمایشگاهی مانند پروتئین خام، پروفیل اسیدهای آمینه، چربی خام، خاکستر، اوره آز و فعالیت TVN، آزمایش KOH و شاخص PD زمان زیادی می برد و از طرف دیگر دسترسی به آزمایشگاه معتبر می تواند محدود کننده باشد، بنابراین مهمترین مرحله، گاهی اوقات حساس ترین مرحله کنترل کیفیت کنجاله سویا معاینه جسمی و چشم است.
ضروری ترین وسیله برای کنترل کیفیت فیزیکی سوکت یا کاوشگر است که از دو لوله تشکیل شده است.
لازم به ذکر است داخل آن به طول تقریبا 1.5 تا 2 متر میرسد.
دیواره داخلی آستین درون دیواره بیرونی می چرخد ​​و امکان نمونه گیری از تمام قسمت های بار داخل کامیون از طریق دریچه ها را فراهم می آورد.
این کار حداقل در سه و حداکثر هشت نقطه در بار رخ می دهد. سپس مخلوط کردن آنها با یکدیگر نمونه ای یکنواخت از کل بار را فراهم می کند.
کنترل لمسی کنجاله سویا از آنجایی که احتمال تقلب بیشتر است، بسیار مهم است زیرا ممکن است سعی شده باشد برخی از این معیارهای جسمی برآورده شود.

  • رطوبت: یکی از نکات رایج در کنجاله سویا، اضافه کردن آب است. این تقلب معمولا در هنگام حمل کنجاله سویا با اضافه کردن آب و گاهی اوقات به روان کننده در منبع روان کننده برای خشک کردن کامل مواد غذایی انجام می شود.
    میزان رطوبت استاندارد کنجاله سویا باید کمتر از 12 درصد باشد و این افزایش بدان معنی است که مواد مغذی آن رقیق می شود.
    در ایران نیز رطوبت 12 تا 13 درصد نیز به طور کلی از نظر کیفی قابل قبول است اما رطوبت بالاتر به ویژه بالاتر از 14 درصد به معنای کپک زدن و کاهش ارزش غذایی آن است و همچنین احتمال آلودگی را افزایش می دهد.
    همچنین رطوبت زیر 10 درصد اغلب نشانه طولانی مدت ذخیره و کهنگی بار است.
  • رنگ: رنگ استاندارد کنجاله سویا کرم روشن تا قهوه ای روشن و بدون وجود ذرات سیاه است.
    رنگ روشن تر حاکی از وجود اجزای سمی در کنجاله سویا مانند مهار کننده های تریپسین است که باعث آسیب کبدی، بزرگ شدن لوزالمعده در اثر مصرف انسان یا دام می شود.
    از طرف دیگر رنگ تیره تر به ویژه در مواردی که تمایل به سیاه شدن دارد، نشانه سوختگی مواد غذایی و از بین رفتن مواد مغذی است.
    مخلوط کردن رنگ آجری با کنجاله اگر به مقدار زیادی انجام شود بار به رنگ قرمز مایل به قرمز می دهد.
    در مورد کلاهبرداری حرفه ای، توجه به عامل تراکم مفید و مهم است.
  • بو: یکی از معیارهای مهم برای تشخیص کیفیت کنجاله سویا توجه به بوی محصول است که البته این امر نیاز به تجربه در تشخیص دقیق دارد.
    هر بوی قدیمی، سوختگی، قالب و آمونیاک می تواند نشانه جدی از تقلب در حمل بار یا وجود قارچ باشد.
    در مواردی که کود نیتروژن (اوره) برای افزایش سطح پروتئین به مواد غذایی اضافه می شود، بوی آمونیاک به خصوص در دمای محیط بالا با افزودن مقداری آب گرم به نمونه مشخص می شود.
  • ناخالصی ها: یکی از ساده ترین راه ها برای تقلب در کنجاله سویا اضافه کردن انواع بقایای فیبر از جمله برنج و سبوس گندم، پوسته سویا یا سایر دانه های روغنی، پوسته پسته و انواع خاک است.
    همچنین انواع سبوس به دلیل وجود جرم ظاهری کم و در رنگ آجری و جرم زیاد، علاوه بر مشاهده بصری، اندازه گیری چگالی یکی از روش های تشخیص تقلب زیرکانه است.
    اندازه گیری چگالی یا دانسیته یکی از روشهای تشخیص مطلوب است که در زیر توضیح داده شده است.
    کل ضایعات و ناخالصی های غذایی کنجاله سویا، اعم از فیبر و غیر فیبر نباید از 1.5 درصد بیشتر شود چون به معنای کلاهبرداری میباشد.
  • تراکم یا دانسیته: یکی از بهترین و سریعترین شاخصهای کنترل کیفیت فیزیکی کنجاله سویا است.
    برای اندازه گیری دانسیته کنجاله سویا به ترازوی نسبتا دقیق با دقت یک دهم گرم، بشر یا ظرف با حجم دقیق ۵۰۰ میلی لیتر و آسیاب نیاز است.
    در صورت مهیا بودن امکانات ذکر شده،کمتر از پنج دقیقه برای اندازه گیری دانسیته زمان لازم است.
    به منظور اندازه گیری دانسیته ابتدا نمونه تهیه شده را کاملا آسیاب کرده و سپس بشر ۵۰۰ میلی لیتری را با آن پر کرده و وزن می کنیم.
    درجه بندی کنجاله سویا بر اساس دانسیته (وزن نمونه) به شرح زیر است:

درجه یک: ۴۳۰ تا ۴۸۰ گرم

درجه دو: ۳۹۵ تا ۴۳۰ گرم

درجه سه: ۳۷۵ تا ۳۹۵ گرم

درجه چهار: ۳۶۵ تا ۳۷۵ گرم

 

کاهش دانسیته به کمتر از ۳۹۵ نشانه افزایش سهم پوسته سویا است.
همچنین کاهش آن به کمتر از ۳۶۵ قطعا به معنای تقلب از طریق اضافه کردن سبوس و پوسته است.
با وجود مرغوبیت کنجاله با دانسیته بالاتر اما بالاتر رفتن دانسیته به بیش از ۴۸۰ به ندرت می تواند نشانه کیفیت بهتر باشد و باید به تقلب هایی همچون افزودن خاک، خاک آجر و پودر گوشت شک کرد.
ذکر این نکته ضروری است که دانسیته معمولا برای کنجاله سویای آرژانتین و آمریکا به دلیل روغن بیشتر و ضایعات فیبری ناچیز بالاتر بوده و به ترتیب در انواع کنجاله سویا برزیل، ایران و هند کمتر می شود.

 

به طور خلاصه و کلی میتوان گفت کنترل کیفیت فیزیکی و چشمی تا حد زیادی به تجربه آزمایش کننده بستگی دارد.
به همین دلیل در بسیاری موارد این شکل از کنترل کیفیت در این زمینه امکان پذیر نیست.
در صورت مشاهده هر نوع انحراف فیزیکی بهتر است با انجام آزمایشات تکمیلی نسبت به صحت یافته ها اطمینان حاصل کرد.

تمامی این مراحل توسط واحد کنترل کیفیت شرکت راد تجارت با استفاده از نیروهای با تجربه انجام میگیرد.

پروتئین بافت دار سویا چیست؟

پروتئین بافت دار سویا یا TEXTURED SOY PROTEIN از آرد سویا، کنسانتره، یا ایزوله پروتئینی سویا و با استفاده از فرآیند اکستروژن تحت حرارت مرطوب و فشار بالا تولید می شود.
لازم به ذکر است این فرآورده ها به دلیل انسجام بافتی و ساختمانی باعث پایداری محصول حین آماده سازی و پخت شده که بر بهبود بافت و کیفیت محصولات غذایی موثر است.
به علاوه پخت اکستروژن باعث دناتوره کردن پروتئین های بازدارنده های تریپسین، از بین بردن طعمهای نامطلوب و پخش یکنواخت رنگ ها، مواد شیمیایی و دیگر افزودنی های موثر بر کیفیت بافتی و ظاهری می شود.

 

شرکت رادسوی واحد نمونه در حوزه مواد غذایی و تولید پروتئین گیاهی سویا در کشور

شرکت رادسوی واحد نمونه در حوزه مواد غذایی و تولید پروتئین گیاهی سویا در کشور
شرکت رادسوی واحد نمونه در حوزه مواد غذایی و تولید پروتئین گیاهی سویا در کشور

تعاونی تولیدی راد تجارت دارای خط تولید تمام استیل، دستگاه‌های تمام‌خودکار، کادر مجرب دانشگاهی و با داشتن گواهی استانداردهایی همچون ایزو و GMP در حال حاضر محصولات خود را به کشورهای هلند، افغانستان، ترکیه و عراق صادرات می‌کند.
همچنین بهبود کیفیت رنگ در تولید پروتئین سویا در شرکت راد تجارت متحد توسط واحد تحقیق و توسعه زیر نظر پارک علم و فناوری استان مازندران انجام میشود.

 

انواع پروتئین سویا رادسوی و سوژا

 

پروتئین سویا با برند سوژا محصول تولیدی شرکت راد تجارت در نمونه های مختلف زیر تولید و عرضه میشود.

  • سویا سوژا فله ای: این نمونه از سویای خوراکی در کیسه های 12 کیلویی، 13 کیلویی و 15 کیلویی و مخصوص جهت نگهداری، حمل و نقل و صادرات تولید میگردد.
  • سویا سوژا بسته بندی: شرکت سویا سوژا مفتخر است سویا خوراکی را با نام تجاری سوژا در وزنهای 100 گرمی، 150 گرمی، 180 گرمی، 200 گرمی و 250 گرمی را با بهترین کیفیت در اختیار مشتریان قرار دهد.

 

انواع پروتئین سویا گلاز

پروتئین گیاهی با نام تجاری گلاز نیز یکی از نمونه هایی است که توسط شرکت راد تجارت مازندران تولید میگردد.

  • سویا گلاز فله ای: پروتئین سویا گلاز بصورت فله در کیسه های 12، 13 و 15 کیلوگرمی تولید میشوند. در نظر داشته باشید با توجه به ریز و درشت بودن نمونه تولیدی سویا حجم مشخصی از کیسه پر میشود.
  • سویا گلاز بسته بندی: این محصول نیز با بسته بندی زیبا در وزن 180 گرم تولید شده و یکی از پرفروش ترین نمونه های سویا خوراکی تولیدی این کارخانه محسوب میشود.

 

انواع پروتئین سویا بهار

 

پروتئین سویا بهار در حال حاضر فقط بصورت فله ای و برای صادرات تولید میشود.
روی کیسه این نمونه سویا نام تجاری بهارپه درج شده که به سویای بهار معروف میباشد.
لازم به ذکر است سویا بهار در نمونه های ریز دانه، میان دانه و درشت دانه در کیسه هایی بین اوزان 12 تا 15 کیلوگرمی بسته بندی و تولید میشود.

نمایندگی فروش و عرضه سویا سوژا

 

سویا سوژا برای بالا بردن فروش بیشتر کارخانه در نظر دارد نمایندگیهای مختلفی را در بازار داخل و صادراتی به مشتریان وفادار مجموعه اعطا نماید.
بدیهی است با گرفتن نمایندگی فروش و قرار داد دو طرفه با شرکت میتوانید سود بیشتری به خودتان و کارخانه تولیدی مربوطه برسانید.
بدین منظور از طریق ارتباط با واحد فروش کارخانه سویا سوژا میتوانید در خصوص نمایندگی فروش در شهر خود صحبت نمایید.
همچنین برای فروش در بازار هدف صادراتی این مجموعه به دنبال مشتریان قدرتمندی است که بتوانند این محصول را در کشور خود عرضه نمایند.
گرفتن نمایندگی پخش سویا با برند های این کارخانه میتواند به شما در دادن قیمت انحصاری کمک فراوانی نماید.
بدین منظور میتوانید برای مذاکره حضوری در خصوص فروش های صادراتی و حجم بالا با مشاورین فروش این کارخانه در دفتر کارخانه مذکور واقع در آمل ملاقات داشته باشید.

مرکز خرید و فروش سویا با نامهای تجاری رادسوی سوژا گلاز و بهار

 

مرکز خرید و فروش سویا با نامهای تجاری رادسوی سوژا گلاز و بهار
مرکز خرید و فروش سویا با نامهای تجاری رادسوی سوژا گلاز و بهار

چنانچه به دنبال خرید سویا فله و بسته بندی با نامهای متفاوت هستید میتوانید از طریق این سایت اقدام نمایید.
علاوه بر راحتی در امر ارتباط  میتوانید از قیمت روز سویا خوراکی نیز مطلع شوید.
در نظر داشته باشید سویا خوراکی را از مراکز فروشی تهیه نمایید که بصورت تخصصی در امر فروش و عرضه محصولات سویا فعالیت داشته باشند. تا در زمانی که تولید سویا با مشکل روبرو شد بتوانید از خدمات ویژه این مجموعه استفاده نمایید.


تجربه نشان داده است محصولی مانند سویا خوراکی در امر تولید بعضا با مشکلاتی روبرو میشود. این مشکلات باعث میشود تا بسیاری از کارخانه های سویا برای مدت زمانی از تولید خارج شوند.

برای آشنایی با دیگر کارخانه های سویا سازی در ایران میتوانید کلیلک نمایید.

غذا با سویا چی بپزم

در این قسمت قصد داریم تا شما را با یک غذای خوشمزه و نسبتا ساده و کم هزینه آشنا نماییم.
در پخت این غذا به جای گوشت از پروتئین سویای تولیدی توسط شرکت سوژا یا همان شرکت راد تجارت استفاده شده است.
شما را به تماشای این ویدئو دعوت میکنیم.