در این نوشته می خوانید
نحوه روغن کشی از دانه سویا

نحوه روغن کشی از دانه سویا

علیرغم محتوای کم روغن  (18 تا 22 درصد)، سویا دومین فرآورده نفتی بزرگ در جهان پس از روغن پالم است: در سال 2010، تولید روغن سویا 27.3 درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص داد.روغن نباتی در مقابل 33.7 درصد. ٪ روغن پالم (پالپ و بادام)، روغن کلزا 15.6٪ و  روغن آفتابگردان 8.7٪ که مجموعاً 85.3٪ از روغن های گیاهی جهان را تشکیل می دهند.

سویا سرشار از پروتئین (37 تا 40 درصد) ماده اولیه اصلی حیوانات خانگی است. حدود 70 درصد از پروتئین موجود در آرد که خوراک دام را تشکیل می دهد از سویا تامین می شود. تقاضا برای روغن های گیاهی عمدتاً به دلیل افزایش مصرف سرانه است. در کشورهای تازه توسعه یافته افزایش خواهد یافت میانگین مصرف سالانه روغن خوراکی توسط یک شهروند یک کشور توسعه یافته حدود 50 لیتر است در حالی که میانگین جهانی آن حدود 20 لیتر در سال تولید میشود.

خواص دانه سویا

خواص دانه سویا

روغن‌های به‌دست‌آمده در این فرآیندها که نفت خام نامیده می‌شوند، معمولاً قبل از مصرف به عنوان غذا، تصفیه می‌شوند. تنها استثنا برای تولید روغن های گیاهی، روغن زیتون در مقیاس تجاری است. (روغن زیتون)  بدون فرآیند تصفیه (“بکر”) مصرف می شود، اگرچه روغن های دیگری مانند روغن کنجد، آفتابگردان،  بادام زمینی نیز می توانند به صورت خام مصرف شوند. اما روغن سویا، پنبه دانه و کلزا فقط پس از تصفیه استفاده شده است.

هدف دیگر این مرحله کاهش اندازه دانه ها و اطمینان از پخت و پز یکنواخت است. علاوه بر این، با کاهش اندازه دانه ها، توان مورد نیاز در مراحل فرآوری بعدی  کاهش می یابد. به طور کلی، هر چه ضخامت دانه کمتر باشد، آسان تر و سریع تر است، فقط از یک جفت غلتک موازی برای پر کردن دانه های سویا یا دانه های دیگر استفاده می شود که با حلال روغن کاری می شوند و دانه ها فقط یک بار از  این غلتک ها عبور نمی کنند.

هر چه مقدار روغن ماده خام بیشتر باشد، در حین استخراج با حلال بیشتر تجزیه می شود. برای تولید روغن سویا  از روش استخراج دانه های روغنی و سویا استفاده می شود. در طی فرآیند تولید، روغن سویا با استفاده از استخراج با حلال ملایم تولید خواهدشد.

روغن کشی از دانه سویا به چه صورت هست؟

نحوه روغن کشی از دانه سویا

تصفیه فرآیند جداسازی ناخالصی های نامناسب  در روغن است تا آسیب به گلیسریدها، استرول ها و توکوفرول ها به حداقل برسد و هدررفت روغن به حداقل برسد. هنگام حرارت دادن روغن، پایداری در برابر اکسیداسیون را کاهش می دهد و  این ناخالصی ها شامل اسیدهای بدون چربی، فسفاتیدها می شود. و سایر مواد صمغی، موم، رنگدانه، مواد معطر و ..هستند.

چهارمین مرحله در فرآیند تصفیه روغن خوراکی،  بو زدایی است.این فرآیند  تصفیه روغن خوراکی اساساً یک فرآیند انتقال جرم است که با حرارت دادن روغن تا دمای بالا و تحت خلاء انجام می شود.بوی زدایی با استفاده از گیرنده های فلزی مانند اسید فسفریک و اسید تارتاریک می تواند کاهش دهد. میزان آلاینده های فلزی پس از  بو زدایی، روغن باید در دمای بین 38 تا 39 درجه سانتیگراد خنک شود. پس از فرآیند تصفیه روغن خوراکی، روغن بسته بندی شده و غذا مناسب است.

نحوه استخراج از دانه سویا

نحوه استخراج از دانه سویا

همانطور که ذکر شد، سویا می تواند فرآیندهای زیادی را پس از روغن های سویا پس از  روغن  استخراج کند، بقیه آن به نام وعده غذایی سویا، غنی از پروتئین، یکی از مفید ترین منابع  برای دام است و  ضریب گوارشی آن برای دام 80٪ است.

دانه های سویا را پس از  تمیز کردن، آسیاب کردن، پختن، پوسته کردن، برای روانکاری آماده می کنند، سپس جداسازی روغن از دانه ها توسط حلال هگزان در دستگاه استخراج به صورت میسل (مخلوط هگزان و روغن) جدا می شود. منبسط کننده و  وارد استخراج کننده می شود و میسل های حاصل پس از عبور از سیستم تقطیر به روغن تبدیل می شوند و کنجاله سویا پس از عبور از دستگاه DT ضد آلودگی و آزمایش می شود. این روغن حاوی 2.5 درصد فسفاتید است که در آناست و با آب دهانه رحم از روغن  که منبع خوبی از لسیتین است جدا می شود. ویژگی های روغن گردن سویا گلبهار هست.

مزایای روغن کشی توسط دانه سویا

مزایای روغن کشی توسط دانه سویا 

روش های مختلفی برای روانکاری دانه سویا  وجود دارد که رایج ترین آنها عبارتند از پرس مارپیچ، استخراج با حلال بدون لایه برداری و استخراج با حلال  با لایه برداری. روش پرس مارپیچ یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها است که برای استخراج روغن سویا استفاده می‌شود که روشی کاملاً مکانیکی است. یک اخراج کننده در شرایط عادی، دانه های روغنی حاوی بیش از 30 درصد روغن نیاز به فشرده سازی دارند  که  قبل از استخراج با حلال، از قبل فشرده می شود.

در شرایط عادی، دانه های روغنی که حاوی بیش از 30 درصد روغن هستند، قبل از استخراج با حلال نیاز به پرس از پیش فشرده دارند. دانه های آفتابگردان، گلرنگ، بادام زمینی، کلزا و کنجد معمولاً در اتاق آماده سازی فشرده می شوند. فرآیند روانکاری با هگزان را کامل می کند. کاهش روغن در آرد به کمتر از 1.5 درصد. در پرس های مارپیچ، فرآیند روانکاری نیز تا 70 درصد بازده داشت. تهیه و نگهداری غلات شرایط استخراج بر  کیفیت روغن خام و کنجاله سویا با استخراج با حلال تأثیر میگذارد.

دانه های آفتابگردان، گلرنگ، بادام زمینی، کلزا و کنجد معمولاً از طریق یک پیش پرس در آبجو عبور داده می شوند و سپس وارد دستگاه استخراج می شوند که فرآیند روغن کاری هگزان را تکمیل می کند. و روغن باقی مانده در آرد را به کمتر از 5.1 درصد کاهش داد.

شرایط تهیه و نگهداری دانه و  شرایط استخراج بر  کیفیت روغن خام و کنجاله سویا با استخراج با حلال تأثیر می گذارد. این مقاله سعی دارد تاثیر هر یک از این پارامترها را توضیح دهد.

راه اصولی روغن کشی دانه سویا

راه اصولی روغن کشی دانه سویا

بسیاری از فسفولیپیدها در غشای اطراف بدن پروتئین و هسته تجمع می یابند و آنزیم های کاتابولیک که  لیپیدها و پروتئین ها را هیدرولیز می کنند در سیتوپلاسم یافت می شوند. جدا شدن این آنزیم های موجود در سیتوپلاسم  از هسته آنها را جدا می کند. آنزیم ها در سیتوپلاسم وجود دارند، روغن موجود در هسته  محافظت  می شود.

شکل 1 رابطه بین درصد افزایش اسیدهای چرب و میزان رطوبت در طول دوره های نگهداری را نشان  می دهد. دانه های آسیب دیده گرما به سرعت به سیلو دیگری منتقل می شوند تا نقاط داغ پراکنده شوند و جریان هوای محدودی از  دانه ها عبور می کند تا خنک شوند. زیاد) آنزیم های فسفولیپاز باعث افزایش فسفاتیدهای غیر آبدوست در روغن  سویا  می شوند.

آماده سازی غلات: رطوبت و ضخامت پرک دو عامل مهم در تهیه غلات هستند. مقدار روغن باقیمانده در آرد با ورود رطوبت پره ها یا کیک فوم سویا به دستگاه استخراج افزایش می یابد. عوامل موثر در تهیه آرد. این موارد عبارتند از: ضخامت پولک ها، بلوغ لوبیاهای خرد شده در کوکر اسپانیل (بسته بندی)، رطوبت لوبیا که از کوکر اسپانیل خارج می شود، رطوبت غذا که از خنک کننده خارج می شود پس از منبسط کننده غلاف سویا، که  حدود 8 درصد  خشک است روغن میشود.

اگر پولک ها خوب باشند، نفوذ حلال بهبود می یابد و باقی مانده روغن در آرد کاهش می یابد. همچنین به برخی ویژگی ها مانند اندازه، شکل و رطوبت دانه های سویای خرد شده کراکر بستگی دارد. دمای کوکر اسپانیل بر خواص ویسکوالاستیک دانه های سویا خرد شده تأثیر می گذارد. رابطه کلی بین دما و رطوبت و زمان پخت در کوکر اسپانیل و دارای خاصیت ویسکوالاستیک است.

نتيجه گيري: آماده سازی غلات و ذخیره سازی سویا یکی از مراحل مهم است و  کیفیت روغن و آرد را تعیین می کند.

همانطور که گفته شد، سویا می تواند فرآیندهای زیادی داشته باشد که پس از استخراج روغن سویا، باقیمانده آن به نام کنجاله سویا پر پروتئین  یکی از مفیدترین منابع برای دام است و قابلیت هضم آن برای دام 80 درصد است. ، اما نباید در مجاورت هوا، نور، مکان مرطوب باشد که باعث ایجاد بوی نامطبوع و بوهایی مانند: ماهی، علف یا رنگ می شود.

تولید روغن سویا یک کیک در روغن مایع صنعتی  باقی مانده است که با دانه های روغنی در 30٪ روغن تشخیص داده می شود و سپس استخراج کننده را با هگزان با فرآیند روانکاری کامل وارد می کند.

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من