در این نوشته می خوانید
خرید پوسته سویا

خرید پوسته سویا | قیمت عمده کنجاله و دانه سویا

پوسته سویا یکی از محصولات جانبی دانه سویا است که در فرآیند های فرآوری سویا تولید میشود. خرید پوسته سویا در دستور کار بسیاری از شرکتهای تولید کننده محصولات خوراکی و دامی میباشد. علاوه بر پوسته سویا میتوان به محصولات دیگری مانند کنجاله سویا و دانه کامل سویا اشاره کرد که هر کدام دارای ویژگیهای منحصر بفردی هستند.

خرید پوسته سویا

تاریخچه و گیاه شناسی سویا

ریشه و سر منشاء گیاه دانه سویا را باید در چین جستجو کرد. تا آنجایی که تاریخ به یاد دارد این گیاه در 2800 سال قبل از میلاد در زمان امپراطوری چه نونگ در چین کاشت میشد و هنوز نیز در آنجا کاشت و برداشت میشود. امروزه در آمریکا و برزیل و دیگر کشور ها نیز به مقدار بسیار بالایی کشت میشود.
تئوریها اخیر، ریشه این گیاه را به استرالیا نسبت میدهند. دانه سویا برای مدت طولانی به عنوان یک دانه بومی در ژاپن برای مصارف پروتئینی بخصوص برای درست کردن توفو و غذا های مشابه آن کشت و مورد استفاده قرار میگرفت. امروزه عمده تولید لوبیا سویا در آمریکا انجام میگیرد. این دانه از آغاز قرن بیستم در این کشور کشت میشد.

سویا در اروپا از سال 1740 توسط میسیونر ها به باغ های پاریس که در آنجا گیاهان دارویی پرورش میافت راه پیدا کرد. بعد ها نیز در اکثر نقاط اروپا جا باز کرد.
سویا میتواند در هوای معتدل دوام آورد اما نسبت به شبهای سرد حساس است. گیاه سویا تا 3000متر بالای سطح دریا بخوبی رشد میکند. شرایط مناسب رشد این گیاه دمای 30 تا 35 درجه سانتی گراد برای 12 تا 16 ساعت در روز است. دمای بالا تر باعث میشود نسبت پروتئین به چربی در جهت افزایش چربی تغییر کند.
گیاه سویا 30 الی 180 سانتی متر ارتفاع دارد. غلافی که دانه ها در آن قرار دارند بین 2 تا 10 سانتی متر طول و 2 تا 4 سانتی متر عرض دارد.

گیاه سویا
شکل دانه های سویا از بیضی تا کروی و از رنگ زرد تا بنفش متغیر است. این دانه ها تا مادامی که نرسیده اند در غلاف میمانند. با رسیدن و خشک شدن غلاف، دانه ها از آن جدا میشوند.
معمولا 1000 عدد دانه آن بین 50 تا 350 گرم وزن دارد. مقدار روغن دانه ها 17 الی 25 درصد ولی معمولا کمتر از 20 درصد است. مقدار پروتئین سویا بالا است و معمولا بین 30 تا 40 درصد میباشد. سویا را میتوان یکی از منابع مهم پروتئین در جهان دانست.

ترکیبات دانه سویا

پوست نازک سویا که در درون آن قرار دارد حدود 7 درصد وزن را تشکیل میدهد. دانه سویای پوست گیری شده حدود 23 درصد روغن دارد. فیبر، ترکیبات عاری از نیتروژن، آب و پروتئین سایر مواد تشکیل دهنده سویا هستند.
مقدار حداکثر 0/5 درصد اسید میریستیک و تا 3/5 درصد اسید های چرب با بیش از 20 کربنه در ساختمان سویا موجود است. در ساختمان تری اسیل گلیسرول آن مقدار بالایی اسید های چرب با پیوند دو گانه وجود دارد.

ساختمان تری اسیل گلیسرول روغن سویا

برداشت و استخراج روغن سویا

وقتی که گیاه سویا خشک میشود و دانه ها در حال ترک کردن غلاف سویا هستند برداشت سویا آغاز میشود. بعد از برداشت باید با رطوبت کمتر از 15 درصد نگهداری شود. البته اگربا رطوبت 13 درصد نگهداری شود مناسب تر است زیرا بالا رفتن رطوبت باعث افزایش اسید چرب آزاد در دانه سویا میشود.
دانه ها نیاز دارند رطوبتشان طی 12 تا 24 روز از 50 تا 60 درصد به کمتر از 15 درصد برسد. از کاهش رطوبت کمتر از 12 درصد نیز باید جلوگیری کرد زیرا مقاومت مکانیکی را کاهش داده و باعث خرد شدن دانه میشود. مدت زمان نگهداری دانه ها بستگی به دما و رطوبت دارد.

دانه سویا فله
لازم به ذکر است در سال 1968 شخصی به نام کریستنسن معیاری را برای سنجش اثرات بد و منفی نگهداری دانه سویا اعلام کرد. این معیار و میزان، جوانه زدن دانه ها پس از 12 هفته نگهداری و ذخیره دانه ها بود. او به این نتیجه رسید که چنانچه دانه ها در این مدت در دمای 15 درجه نگهداری شوند تا 100 درصد آنها جوانه میزنند. در دمای 20 درجه این مقدار به 90 درصد و در دمای 25 درجه نیز 10 درصد کاهش دوباره دارد.

درجه بندی دانه های سویا
برای استخراج روغن از دانه های سویا عملیات مقدماتی چندانی وجود ندارد. البته دانه ها به دلایلی که ذکر شد ممکن است دارای کیفیت بالا یا پایین تر باشند. از این رو دانه سویا را در برخی از کشور ها از جمله آمریکا درجه بندی میکنند.
در زیر میتوانید جدول درجه بندی دانه های سویا بر اساس استاندارد آمریکا را مشاهده نمایید.

درجه بندی سویا بر اساس استاندارد امریکا

 

فرآیند استخراج روغن سویا به سه صورت انجام میگیرد. اول پرس مستقیم برای کارخانه هایی که استخراج با حلال ندارند و یا نمیخواهند انجام دهند. دوم پرس مقدماتی و استخراج بخش عمده ای از روغن و سپس انتقال به سیستم استخراج با حلال برای گرفتن بقیه روغن، سوم استخراج با حلال بدون استفاده از مرحله پرس مقدماتی.

محصولات مشتق شده از دانه سویا

محصولات مشتق شده از دانه سویا

سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد سویا را به عنوان گونه ای از دانه های روغنی طبقه بندی کرده است. شاید در کشورمان به نظر برسد که محصولاتی که از لوبیای سویا بدست می آید محدود و مصرف آنها جزئی باشد ولی در سایر کشور ها فرآورده های متنوعی از سویا بدست می آید که در طیف گسترده ای از صنایع مختلف غذایی، دارویی و شیمیایی کاربرد دارد.
از محصولات و مشتقات مختلف سویا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دانه سویا
  • ادامامه
  • پوسته سویا
  • روغن سویا
  • بلغور سویا
  • کنجاله سویا
  • فول فت سویا
  • آرد سویا
  • شیر سویا
  • پنیر سویا
  • ماست سویا
  • کشک سویا
  • خامه سویا
  • دوغ سویا
  • آجیل سویا
  • نان سویا
  • سس سویا
  • جوانه سویا
  • کنستانتره سویا
  • پروتئین سویا ایزوله
  • سویا بافت دار شده

موارد مصرف سویا، کنجاله سویا، دانه سویا، روغن سویا و پوسته سویا

موارد مصرف سویا، کنجاله سویا، دانه سویا، روغن سویا و پوسته سویا

 

وقتی مصرف یک ماده غذایی به حد ضرورت برسد و بخش اعظمی از صنایع لبنیات، نان، شیرینی، صنایع شیمیایی و بهداشتی و همچنین صنعت سوخت و انرژی را در بر بگیرد، قطعا به آن اندازه نیز اهمیت داردکه سالانه صد ها میلیارد دلار صرف تامین و فرآیند های مختلف آن شود.
اگر دانش چربی و روغن تا دیروز برای دانشمندان و متخصصان علم تغذیه و سلامت اهمیت داشت، امروزه حتی کارتل های بزرگ نفتی نیز با دقت و حساسیت زیاد به آن توجه دارند. صنعت عظیم بیودیزل هر روز منتظر فرصتی است که سهم بیشتری از این محصول را در چرخه فعالیت خود قرار دهد.
بی دلیل نیست که سالانه صد ها مقاله و کتاب و ده ها نشست و کنفرانس پیرامون این ماده حیاتی برگزار میشود.
در سالهای اخیر حجم مقالات و بعضا کتابهایی که درباره چربی ها و روغن ها در کشور نوشته شده است نسبتا قابل توجه و خوشبختانه رو به افزایش است. اما در مقایسه با برخی از کشور ها از لحاظ کمی و کیفی فاصله ها همچنان زیاد است. لذا باید بیشتر و بیشتر نوشته شود.
مصرف چربی ها و روغن ها از جمله روغن سویا و پروتئین سویا در مصارف صنایع غیر غذایی نیز بطور گسترده ای در حال افزایش است. بطوریکه در بسیاری از صنایع از جمله گلیسرول ها، رزین ها، امولسی فایر ها، دتر جنت ها، صابون ها، رنگها، سورفاکتانها، ضد خورنده ها و بسیاری صنایع دیگر همگی از چربی و روغن استفاده میکنند.
کلیه موارد غیر خوراکی که از چربی ها و روغن ها تهیه میشود ( البته برخی از آنها خوراکی هم هستند مانند امولسیفایر ها) در گروهی به نام صنعت شیمیایی روغن یا اولئوشیمی قرار دارند.
در این مقاله قصد داریم توضیحاتی اندک  نیز در خصوص امولسیفایر ها، بهبود دهنده ها و بعضی از مواد اولیه مصرفی بر پایه سویا و فرآورده های آن در کارخانجات تولیدی صنایع خوراکی دهیم.

فرآیند پوسته گیری سویا در کارخانه

استخراج روغن از سویا را میتوان با پوست یا بدون پوست انجام داد. این بستگی دارد که چگونه میخواهیم از دانه سویا در فرآیند های بعدی استفاده کنیم.
بیشتر دانه های روغنی بعد از خرد و کوچک کردن توسط دستگاه، پوست گیری میشوند. استخراج روغن سویا بدون پوست گیری نیز امکان پذیر است اما به دلیل عدم وجود چربی در پوست، ظرفیت و راندمان دستگاه کاهش می یابد.
توجیه اقتصادی پوست گیری بستگی به سهم و مقدار پوست در کل وزن دانه روغنی دارد. برای مثال دانه سویا دارای پوست بسیار نازکی است و برای استخراج چندان دست و پاگیر نیست. لذا پوست گیری در این دانه به شیوه معمولی انجام میشود.

تهیه کنجاله سویا با پروتئین بالا

اگر تهیه کنجاله سویا با پروتئین بالا مد نظر باشد، پوست گیری نیز بعضا انجام میشود. اگر پوست گیری در سویا قبل از استخراج روغن انجام گیرد به آن اول سر میگویند. و اگر پوست گیری پس از روغنکشی و از کنجاله سویا جدا شود به آن آخر سر میگویند.
در اول سر، دانه هایی که شکسته شده اند و پوست آنچنان به آن نچسبیده به اصطلاح فیکسه نشده اند با هوا دادن از یکدیگر جدا میشوند. این عمل ممکن است دو بار تکرار شود تا پوست بطور کامل از دانه جدا شود.
پوست سویا ممکن است برای سوخت استفاده شوند و یا برای تامین حدود استاندارد کنجاله به آن اضافه شود. هر چند پوسته سویا در صنایع مختلف غذایی و دامی نیز استفاده زیادی میشود.
راندمان خوب پوست گیری به روش اول سر وقتی است که مقدار پوست باقیمانده کمتر از 1 درصد دانه سویا پوست گیری شده باشد.
لازم به ذکر است از کل وزن لوبیای سویا حدود 7 درصد آن را پوست تشکیل میدهد.

خاصیت امولسیفایری سویا

برای مثال خدمتتان عرض میکنیم که مقداری چربی و روغن در کنار آب یا شیر، بعلاوه چند ماده محلول در روغن و آب، چند دقیقه به هم زدن و بالاخره سرد کردن، کل جریان ساخت کره گیاهی (مارگارین) را تشکیل میدهد.
در نگاه اول فرآیند آنقدر ساده به نظر میرسد که کمتر کسی باور میکند که هزاران مقاله پیرامون بخشهای مختلف این فرآیند به ظاهر روشن و بدیهی نوشته شده باشد. اما واقعیت امر این است که کره گیاهی بطور خاص و امولسیونهای غذایی بطور عام یکی از پیچیده ترین مباحث علمی است.
قوانین فیزیک و شیمیایی حاکم بر فرآیندساخت و تشکیل امولسیون، پایداری و ناپایداری امولسیونها، سورفاکتانها با نقش بسیار مهمشان، جذب و دفع ها، ادغامها و جدایی ها، همه و همه به روشنی توضیح میدهد که موضوع امولسیون آنچنان که به نظر عده ای میرسد ساده و پیش پاافتاده نیست.

علم امولسیون در صنعت غذا

بسیاری از مواد غذایی طبیعی و فرآیند شده، قسمتی یا همه ترکیب آنها در طول تولیدشان یا در برخی زمانها بصورت امولسیون هستند. شیر، خامه، کره، آب میوه ها، سوپ ها، کیک، مایونز، کرم مایع، کرم سالاد و بستنی از جمله موادی هستند که بصورت امولسیون وجود دارند. تفاوت گسترده ای از لحاظ مشخصات فیزیکی و شیمیایی و ارگانولپتیکی نظیر ظاهر، طعم، بافت، مزه و مدت ماندگاری بین امولسیون های مواد غذایی وجود دارد. برای مثال شیر با ویسکوزیته پایین بصورت ماده سیال سفید رنگ، ماست توت فرنگی بصورت یک ژله صورتی رنگ با ویسکوزیته بال و کره گیاهی زرد نیمه جامد میباشد. این تفاوت از نوع ترکیبات و شرایط فرآیند آنها مشتق میشود.
صنعت سنتی غذا به مقدار زیادی متکی به مهارت و فرموله کردن است. این جنین اتکایی با وضعیت صنعت مدرن چندان سازگاری و تناسب ندارد. صنایع مدرن متکی به تولید با قیمت پایین تر و در عین حال سالم تر است.

علم امولسیون در صنعت غذابرای رسیدن به این دو عامل مهم باید در موارد زیر بهبودی حاصل شود:

1. رشد و پیشرفت دانستنی های علمی و ویژگی های غذا
فهم و دانستن عواملی که نقش ویژگی های فیزیکی و شیمیایی و ارگانولپتیکی را بهبود ببخشد، ما را قادر خواهد ساختکه محصولاتی با قیمت پایین تر و کیفیت مناسب تر عرضه نماییم.
2. توسعه تکنیک های جدید آنالیز ویژگی های غذا
توسعه و عملی کردن تکنیک های جدید آنالیز ویژگی های مواد غذایی بطور قابل ملاحظه ای تحقیقات، توسعه و کنترل کیفیت تولیدات مواد غذایی را بهبود میبخشد.
از این تکنیک ها در رشد و پیشرفت دانستنی های علمی ویژگی های غذا استفاده میشود و همچنین بصورت یک عامل به ما کمک خواهد کردتا از انطباق ویژگی ها با نیاز کیفی و مورد تقاضای بازار کاملا مطمئن شویم.
علم امولسیون موضوعی است که ترکیبی از چند رشته از جمله شیمی، فیزیک و مهندسی را با خود درگیر کرده است. هدف از علم امولسیون استفاده آن در صنعت غذا با بکارگیری اصول و تکنیک های این علم در جهت بهبود کیفیت و کارایی هر چه بیشتر است.
این موضوع بطور نظری و تئوریکی چهارچوب هایی که برای فهم و کنترل ویژگی های تولیدات مواد غذایی بر پایه امولسیون مورد نیاز است را فراهم مینماید.

تعریف و مشخصات امولسیون و امولسیفایر

امولسیون از دو مایع (معمولا آب و روغن) غیر قابل مخلوط شدن تشکیل شده که قطرات کروی یکی از مایعات در دیگر مایع پخش شده است. در بیشتر مواد غذایی قطر قطرات معمولا بین یک دهم تا 100 میکرون است.
فرآیند تبدیل دو مایع جدا از هم و غیر قابل مخلوط شدن به یک امولسیون یا کاهش سایز قطرات در یک سیستم همیشه در حالت امولسیون را هموژناسیون گویند. در صنعت غذا این فرآیند بوسیله تجهیزاتی به نام هموژنایزر انجام میشود که با به هم زدن یسیار شدید همراه است.
البته امکان دارد که با هموژنایزر بتوانیم دو مایع غیر قابل مخلوط شدن را بصورت امولسیون یکنواخت درآوریم اما بلافاصله این دو جدا شده و روغن در بالا و آب در پایین قرار میگیرد. زیرا قطرات تمایل دارند که با قطرات مجاور ادغام شوند. وقتی این قطرات به یکدیگر می پیوندند در نهایت بطور کامل جدا شدن فاز اتفاق می افتد.
موتور حرکت این فرآیند و روند جدایی آن این است که امولسیون ها ناپایداری ترمودینامیکی دارند. امکان آن هست که به وسیله موادی مانند امولسیفایر ها به یک پایداری سینتتیکی رسد. بطوریکه روز ها، هفته ها، ماهها، و حتی سالها پدیده جدایی فاز ها اتفاق نیفتد.

امولسیفایر چه می کند؟

امولسیفایر ها مولکول هایی فعال هستند که بر روی سطوح جدیدی که در طول هموژناسیون تشکیل شده اند جذب شده و با ایجاد یک غشای محافظ، مانع نزدیکی و تجمع قطرات میگردند.
امولسیفایر یک آمفی فیلیک است که یک سر آن قطبی و سر دیگر آنها غیر قطبی است. سر قطبی سطح آب را و سر غیر قطبی سطح روغن را جذب میکند.

کاربرد سویا و پوسته سویا در بهبود دهنده های غذایی

کاربرد سویا و پوسته سویا در بهبود دهنده های غذایی

توانایی پروتئین سویا برای کمک به تشکیل و تثبیت امولسیون برای بسیاری از محصولات کاربرد دارد. از این محصولات میتوان فراورده های گوشتی، شیرینی و کیک، شیر، مایونز، سس سالاد و دسرهای یخ زده و طعم دهنده های مواد غذایی در کارخانجات را نام برد.
خصوصیات عملکردی نه تنها در تعیین کیفیت محصول نهایی بلکه در تسهیل فرآوری، از جمله بهبود قابلیت پردازش خمیر محصولات یا برش فرآورده های گوشتی و پروتئینی نیز مهم هستند. این خصوصیات به طور کلی به پروتئین سویا نسبت داده می شوند. با این حال، سایر اجزای موجود در سویا مانند پوسته سویا میتواند به عملکرد بهتر امولسیفایر و بهبود دهنده های غذایی کمک کنند.
به عنوان مثال، پلی ساکاریدهای موجود در آرد سویا و کنسانتره سویا، آب بیشتری نسبت به مقدار معادل پروتئین جذب می کنند. در نظر داشته باشید ویژگی های محصولات پروتئین سویا با استفاده از روش های مختلف فرآوری میتواند متفاوت باشد. این روشها می تواند شامل استفاده از آنزیمها، حلالها، گرما و تنظیم pH یا ترکیب روشهای تولید و فرآوری سویا باشد.
برای خرید پوسته سویا و دانه سویا و دیگر محصولات سویا داشتن آگاهی از خصوصیات اساسی پروتئین های سویا  با توجه به نوع محصول سویا جهت به دست آوردن عملکردها و ویژگیهیای مورد نیاز لازم است و باید پیش بینی شود.
استفاده از آرد سویای حرارت ندیده با چربی کامل به عنوان یک توسعه دهنده اقتصادی و غذایی برای شیر خشک بدون چربی و نوشیدنی ها (بیشتر در کشورهای در حال توسعه) رایج است.
لازم به ذکر است آرد سویا حاوی آنزیم فعال با فعالیت لیپوکسیداز می تواند باعث سفید شدن رنگدانه های کاروتنوئید در خمیر شود. بنابراین باعث ایجاد نان و محصول نهایی سفیدتر می شوند.

تاثیر سویا در بهبود مواد غذایی
آرد سویا برشته شده یا حرارت دیده با 2 تا 4 درصد ظرفیت نگه داشتن آب، خصوصیات خمیر را بهبود می بخشد. استحکام خمیر تولید شده باعث ایجاد لایه بندی بهتری در طی فرآیند  جذب چربی می شود و محصولی بافت نرمتر و کیفیت بالا تری خواهیم داشت. این خصوصیات در درجه اول به درجه دناتوراسیون پروتئین و اندازه ذرات بستگی دارد.
کارایی سویا در محصولات نان تست شده جزء  بزرگترین دستاورد های اخیر صنایع غذایی است و این موضوع متناسب با درجه عملیات گرمای اکسترودر در فرآیند تولید سویا کاهش می یابد.
نکته قابل توجه در اسفاده از آرد سویا طعم و مزه آن است. برای این منظور باید از درصد مشخصی از آرد سویا در مواد اولیه محصول تولیدی استفاده کرد تا مزه محصول و طعم آن خراب نگردد.
در نتیجه استفاده از پروتئین سویا با موفقیت در غذاهای سنتی به فرمول محصولات بستگی دارد، به گونه ای که ویژگی های سنتی آن محصول نیز حفظ شود.
هنگامی که پروتئین های گیاهی جایگزین پروتئین های حیوانی می شوند، بسیار مهم است که خصوصیات و کیفیت مواد غذایی سنتی تغییر نکند.
در غذاها و محصولات جدید مانند سوپ های آماده، طعم دهنده های کارخانجات تولیدی و … استفاده از مشتقات سویا نیز باید در جذابیت کلی محصولات نهایی نقش مثبتی داشته باشند.

مرکز خرید پوسته سویا در ایران

مرکز خرید پوسته سویا در ایران

برای خرید پوسته سویا و دیگر محصولات پروتئینی و غیر پروتئینی سویا باید از طریقی اقدام نمایید که بتوانید از تامین همیشگی این فرآورده ها توسط فروشنده خاطر جمع باشید.
پس یکی از نکات خرید سویا جدا از قیمت رقابتی عرضه و تولید ثابت تولید کننده و پخش کننده محصولات سویا است.
در نظر داشته باشید که برای دریافت لیست قیمت انواع سویا، شامل دانه سویا داخلی و وارداتی، پوسته سویا، انواع پروتئین سویا، لیسیتین سویا، آرد سویا و هر آنچه که از محصولات سویا که در دنیا استفاده میشود کافیست با مدیریت فروش این مرکز خرید در ارتباط مستقیم باشید.